Jak správně servírovat kávu

 

   Každý odborník na kávu jistě potvrdí, že při její přípravě je nutno hledět nejen na kvalitní zrno nebo správné nastavení kávovaru. Důležitým, avšak často opomíjeným aspektem, je také jistě šálek, do kterého bude výsledný nápoj servírován. Za klíčové vlastnosti pro funkčnost šálku jsou považovány materiál, tvar a v neposlední řadě i velikost.

   Ideálním materiálem pro výrobu šálku je bezesporu porcelán. Oproti keramice pohlcuje teplo rychleji a také jej dokáže déle udržet. Z hlediska designu je možné nabídnout i sklo. Ale je všeobecně dáno, že malé kávy jako například espresso či cappuccino jsou servírovány v porcelánu. Naopak chuťovky jako café latte, irská či vídeňská káva se váží ke sklu.

  Pokud se budeme bavit o klasických šálcích na malé kávy, je důležité zvolit správnou tloušťku stěny kvůli udržitelnosti již zmiňovaného tepla. Pro espressa se používá kónický tvar šálků a pro prodloužená espressa či cappuccina jsou šálky více otevřené.

   V posledních letech jsou velmi oblíbené designové kolekce šálků. Samozřejmě je i tyto šálky mohou být těmi pravými pro konzumaci kávy. Mějte však na paměti, že servírování kávy ve špatném šálku může celý nápoj znehodnotit.

Takže i na šálku záleží…

  

 

Také si přečtěte

Espresso = zdravá káva

ESPRESSO = ZDRAVÁ KÁVA Ze všech způsobů přípravy kávy, které jsou nám v současné době známy, je espresso jediný kávový nápoj snadno stravitelný a tolerantní k organismu. Jedná…

Caffe Latte Macchiato

Caffe Latte Macchiato Caffé latté macchiato původně pochází z Itálie, kde je také považována za dezertní nebo-li odpolední kávu pro chvíle strávené s přáteli nebo nad knihou v kavárně…

    Kontaktujte nás

    Telefon: 602 19 05 23
    vyplňte formulář


    Splátky ESSOX

    Patronka čerstvé kávy

    Gaviota na Facebooku